Logo

Startblokken

Startblokken is het pedagogisch werkplan om de ontwikkeling van baby's, peuters en jonge kleuters optimaal te stimuleren. Het is een landelijk erkend werkplan met een uitgewerkte visie voor de opvang, vorming en educatie van jonge kinderen.

Ontwikkelingsgerichte opvang
Ontwikkeling van jonge kinderen vraagt om een brede aanpak. Van meet af aan is Startblokken zo'n aanpak. Startblokken is gebaseerd op de ontwikkelingsgerichte visie. Wij kijken naar wat een kind al kan en naar wat een kind leuk vindt. Met spel als basis en volwassenen die meedoen op het juiste moment dagen wij de kinderen uit om zich te ontwikkelen op verschillende gebieden, zoals samenspelen, redeneren, communiceren en onderzoeken.

 Betekenisvolle thema’s
Startblokken richt zich op het ontwerpen van betekenisvolle thema’s uit de beleveniswereld van het kind. Bijvoorbeeld ‘de winkel’, of ‘de dokter’. Kinderen ontwikkelen zich doordat zij bepaalde kernactiviteiten uitvoeren, bijvoorbeeld spel-, constructie-, en gespreksactiviteiten, in een uitdagende groepsruimte.
Wij streven er naar om vanuit het kind tot een beschreven doel te komen. Wij gebruiken hierbij “echte” materialen en betrekken hierin de werkelijkheid van thuis. Met de methode Startblokken, stimuleren wij jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling. Door een slimme combinatie van activiteiten krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Startblokken biedt elk kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Spelenderwijs leren staat hierbij centraal.
Voor meer informatie kunt u bij ons terecht en bij www.startblokken.info