Logo

Voeding

SpelendWijs vindt het belangrijk om een goede bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid op het gebied van voeding voor kinderen
Vanuit de regels van de schijf van Vijf, informatie van het Voedingscentrum en gesprekken met een diëtist, hebben wij een voedingsbeleid ontwikkeld.
Wij hanteren vaste eetmomenten binnen onze dagindeling. Dit verschilt per leeftijd, baby’s hebben namelijk andere behoeften dan kinderen die al wat ouder zijn. In overleg met ouders zullen wij daarom, waar mogelijk, het ritme van thuis aanhouden.
Wij vinden het belangrijk dat een kind kennis maakt met de verschillende smaken, structuren en variaties die er bestaan. Ons aanbod van producten is daarom gevarieerd maar ook constant.

Wat wordt er aangeboden

Wij gaan er vanuit dat een kind gegeten en gedronken heeft wanneer het s’ ochtends wordt gebracht. 
Binnen onze locatie krijgen kinderen onder andere thee, melk, vers fruit en een broodmaaltijd. 
Het groentepotje voor kinderen tot 1 1/2 jaar is ook bij de prijs inbegrepen. Kunstvoeding voor baby’s moeten de ouders zelf meenemen

Allergieën en of intolerantie specifieke producten
Wanneer uw kind een allergie heeft of bepaalde producten niet mag hebben vanwege intolerantie, dan horen wij dit graag.

Traktaties en feestjes 
Bij een feestje hoort vaak een traktatie. Graag willen wij ouders verzoeken om de traktaties zo gezond mogelijk te houden. Voor ideeën kunt u bij ons terecht.

Vragen
Voor vragen over het voedingsbeleid kunt u altijd bij ons terecht